סיני טיפים והמלצות
סיני טיפים והמלצות

קאמפים בסיני

לא משנה איך תקראו להם – חופים, מתחמים או חושות, הקאמפים הפזורים לאורך חופי סיני הנהדרים עושים את העבודה כמעט בכל פעם מחדש. 

מטיילים רבים שמגיעים לסיני בפעם הראשונה מוצאים את עצמם עומדים בפני התלבטות לא פשוטה – איפה להתארח? סיני מציעה אינספור מקומות אירוח מצוינים, בין אם בחושות על החופים או בבתי מלון מפנקים, במחירים נמוכים להפליא שמעניקים תמורה גבוהה לעלות מינימלית.

אם בא לכם ליהנות מחופשה שקטה, זולה, רגועה ומחיית לב ונפש ולהרגיש את סיני האותנטית, לינה בחושה יכולה להיות חוויה נהדרת, וחשוב שתדעו מה מחכה לכם על החוף. החושות נמצאות בתוך מתחמי אירוח – קאמפים (כלומר – campים, מחנות). כל קמפ כולל מספר משתנה של חושות – יש כאלה שכוללים עשרות חושות ויש קאמפים קטנים מאוד שמציעים חושות ספורות בלבד. ישנם קאמפים המתאימים מאוד למי שרוצה להתבודד ולא להרגיש אנשים אחרים מסביבו בזמן החופשה ויש כאלה שהאווירה בהם חברתית ותוססת מאוד.

רובם המוחלט של הקאמפים עובדים עם נהגי מוניות מקומיים כך שתוכלו להזמין מהם איסוף ממעבר הגבול במעמד ההזמנה וכך לא תצטרכו לעמוד בתור למוניות בטאבה. אם אתם מגיעים בעונות המתויירות יותר (פסח, יוני-אוגוסט וחגי תשרי) מומלץ מאוד להזמין מקום מראש אחרת אתם עלולים להגיע לקמפ ולגלות שהוא בתפוסה מלאה או שהחושה שרציתם לישון בה כבר נתפסה.

התנאים בקאמפים בסיני

לקאמפים רבים בסיני יש חוף פרטי בו אפשר לבחור אם לרבוץ על מיטת שיזוף, על ערסל או בתוך פינת זולה עם כריות ישיבה ושטיחונים. החושות בקאמפים ממוקמות לרוב קרוב מאוד למים, כך שאפשר ללכת לישון לצלילי הגלים וללכת לטבול בהם ממש אחרי שקמים. החושות מסודרות בדרך כלל במרחק סביר אחת מהשניה כך שהאורחים נהנים מפרטיות גם כשהקאמפ בתפוסה מלאה ואם אתם מגיעים בתקופה פחות מתויירת, אתם הולכים ליהנות מחוף ששייך כמעט רק לכם.

כל קאמפ כולל גם מתחם אירוח מרכזי עם פינות ישיבה על הרצפה ושולחנות אוכל, אליו מגיעים האורחים כדי לשבת בצ'יל ולהזמין אוכל מהמטבח. אפשר להזמין את האוכל גם לפינת הישיבה שלכם על החוף ואז ליהנות כפליים. רק קחו בחשבון – זמן סיני הוא מושג שקיים גם כיום וסביר להניח שתעבור לפחות חצי שעה מהרגע שהזמנתם את האוכל ועד שקיבלתם אותו, אם לא יותר. מומלץ לא להזמין אוכל כשאתם כבר מורעבים ולמצוא לעצמכם עיסוק לשעה הקרובה עד שתגיע המנה. ספר מול הים הוא תמיד רעיון טוב.

רוב הקאמפים היום מחוברים לחשמל ואפשר למצוא גם מקומות רבים שמציעים גם Wifi אבל קחו בחשבון שהחיבור הוא חלש מאוד בדרך כלל ולא רציף (מה שקורה כשכמה אנשים גולשים על נקודה חמה אחת). אם אתם ממש חייבים אינטרנט אלחוטי בסיני (לא שופטים) מומלץ מאוד לרכוש כרטיס סים מקומי עם חבילת גלישה בטאבה או באחת מחנויות המכולת לאורך החופים. יש כמה כאלה ובקאמפ ישמחו לסייע לכם בהכוונה וגם בהסעה במונית.

רוב הקאמפים שומרים על רמת תחזוקה טובה כך שהמתחמים בקאמפ נקיים ומסבירי פנים, אך חשוב לציין מראש שלא מדובר בתחזוקה של בתי מלון או צימרים והסטנדרטים קצת שונים. עם זאת, השירות בקאמפים נדיב ולבבי והיחס בהם מפנק מאוד כך שהחוויה עצמה שווה את הכול וסביר להניח שתרצו לחזור לשם כבר בשניה שתעלו על מונית בדרך חזרה הביתה.

חושות בקאמפים בסיני

החושות הן בקתות דמויות סוכה העשויות במבוק, קש או עץ ומכוסות סכך ענפים. גודל ממוצע של חושה הוא בסביבות ה-10 מ"ר (יש גם גדולות יותר המשמשות לאירוח של שלושה או ארבעה אנשים), והיא כוללת מזרן או מיטה, שטיחונים המשמשים כרצפה, נוף ישיר לים וארבעה כיווני אוויר. רוב החושות בסיני מגיעות גם עם כילה המשמשת מחסום כנגד צבא היתושים של סיני. חלק מהחושות עברו שדרוג במהלך השנים והן כוללות רצפה יצוקה או רצפת עץ, חלונות מובנים ואפילו חיבור לחשמל, מאוורר תקרה או מאוורר עומד ומרפסת קדמית עם פינת ישיבה כיפית. החושות לא מגיעות עם שרותים וחדר רחצה – יש חדרי רחצה ושירותים משותפים בקאמפים.

קאמפים רבים מציעים לינה גם בבונגלוסים ובחדרי אירוח של ממש הכוללים חיבור לחשמל, מיזוג אוויר וחדר שירותים ורחצה פרטי. אמנם אלה לא בדיוק התנאים שהנוודים בסיני (שהמציאו את החושות המקוריות) נהנו מהם, אבל אנחנו בטוחים שהם היו שמחים למצוא את עצמם בחדר ממוזג עם מיטה נוחה באמצע המדבר. תתפנקו.

מה טוב יותר? זו שאלה שתלויה בכם לחלוטין. יש כאלה שגם אחרי כמה פעמים בסיני לא יוותרו על החוויה האותנטית של לינה בחושות ועל החיבור הבלתי אמצעי למדבר ולאדמה, ויש כאלה שיותר מתאים להם ליהנות מסיני בתנאים משודרגים יותר עם חשמל ומיזוג. אם אתם לא מצליחים להחליט מה להזמין, שווה לכם להזמין לילה בחושה סטנדרטית ולילה בחדר משודרג ולראות למה אתם מתחברים יותר.

חשוב מאוד לברר מראש מהם תנאי האירוח שהקאמפ מציע כדי שלא תמצאו את עצמכם ישנים במקום שאינו לשביעות רצונכם. מומלץ לקרוא באתרים השונים על סיני ברשת המלצות (או דיס המלצות) של אורחים שהתארחו בו ועל התנאים בו. במקרה הכי גרוע, קחו מונית שתסיע אתכם לקאמפ אחר או פשוט הלכו ברגל על החוף עד שתגיעו לקאמפ הבא.

איפה נמצאים הקאמפים בסיני

בגדול, אפשר למצוא קמפים לאורך כל חופי סיני, אך המקומות העיקריים בהם יש את ריכוז הקמפים הגבוה ביותר הם רצועות החוף ביר סוויר, אל מחש, ראס אל שטן, נואיבה וטראבין.

מה אוכלים בקאמפים בסיני?

האוכל בקאמפים של סיני הוא לא פסגת הגורמה, אבל הוא טעים, פשוט ומפנק. התפריט הבסיסי בקאמפים כולל את כל מה שתמצאו בבית קפה מתחת לבית – טוסטים, סלטים, פיצות, צ'יפס, אורז, ביצים וגבינות. בקאמפים היותר גדולים תמצאו גם בשרים, דגים ופירות ים, תבשילים מצרים מסורתיים, טעמייה (פלאפל מצרי), חומוס, פול ועוד. רק זכרו את מה שכתבנו לגבי זמן סיני.

מה לארוז לחופשה בקאמפ בסיני?

הכנו לכם רשימת ציוד בסיסית שאמורה להספיק:

  • תכשיר דוחה יתושים – עדיף מאוד להצטייד בכזה כבר בארץ מכיוון שהתכשירים בסיני לא יעילים מספיק
  • .קרם הגנה וכובע – כי חם. מאוד.
  • סנדלים או כפכפים – לא כיף לדרוך על חול לוהט
  • ספר או שניים, משחקי קלפים וכל מה שיעביר לכם את הזמן בכיף.
  • פנס, בטריות ומטען נייד – לא מומלץ להסתמך על חיבור לחשמל, גם בקאמפים הגדולים.
  • מגבת – מומלץ אפילו שתיים, אחת לים ואחת למקלחת.
  • מוצרי היגיינה, סבון, שמפו, מברשת ומשחת שיניים ונייר טואלט – לא כיף להגיע לקאמפ ולגלות ששכחתם משהו קריטי. לפעמים המכולת הקרובה לא נמצאת במרחק הליכה ולא כיף להיות תלויים באחרים.
  • מצעים – ברוב החושות בסיני יש מצעים על המיטות או המזרנים, אבל למען השקט האישי מומלץ להביא כאלה מהבית.
  • שק שינה או שמיכה עבה במקרה ואתם מגיעים מחוץ לעונת הקיץ, אז הלילות המדבריים קרירים מאוד.
  • בגדים ארוכים – כנ"ל.
  • קפה, חלב עמיד – אם אתם חייבים את כוס הקפה שלכם בבוקר. הקפה בקאמפים לא תמיד טעים.
  • ציוד שנירקול – חלק מהקאמפים מציעים ציוד אבל בדרך כלל הוא משמש עוד כמה אנשים וחבל שתחכו בתור זמן רב.