אוכל בסיני

פאנקייקים עם סירופ שוקולד, סחלב מתוק וסמיך, טעמייה (פלאפל מצרי) חמה ושמנמנה ודגים טריים מהים אל הצלחת – אלה הם רק חלק מהדברים שאתם יכולים לאכול בחופשה הבאה שלכם בסיני. הקולינריה הבדואית אולי לא ידועה כאחת המובילות בעולם, אבל כשרובצים על החופים בסיני, היא הופכת לדבר הכי כיפי בעולם.

"אז מה אוכלים בסיני?", שואל את עצמו כל מי שמגיע לחצי האי בפעם הראשונה. התשובה הכללית היא – אחלה אוכל. התשובה המפורטת יותר היא – תלוי לאן אתם מגיעים ואיפה מתארחים.

אוכל בחושות

הסיבה לכך שהמגוון משתנה ממקום אירוח אחד לשני טמונה בתנאים בסיני; במתחמי החושות (הקמפים) הנמצאים על החופים, לא תמיד יש אספקה קבועה של חשמל ומזג האוויר חם מאוד במשך רוב ימות השנה, לכן התפריטים בחושות מבוססים על חומרי גלם טריים בלבד והאספקה שמגיעה לקמפ באותו יום לרוב תחוסל כבר באותו יום. בקמפים הקטנים יותר יוגשו לכם מאכלים מוכרים ואהובים – חומוס וטחינה, סלטים, טוסטים, צ'יפס, אורז, פיצות, חביתות וגבינה מסוג אחד או שניים. בקמפים הגדולים יותר סביר שתמצאו תפריט רחב ומפנק יותר הכולל גם בשרים, דגים ופירות ים טריים היישר מהים האדום, ולפעמים גם מקלובה, טעמייה והמרק המצרי האהוב – מלוחייה.

רוב החושות מציעות דילים עבור לילה וארוחת בוקר, מה שמוסיף למחיר תוספת לא רצינית של 20-30 ₪ ונותן לכם גישה לארוחת בוקר שבחלק מהמקומות כוללת מגוון לא גדול של חביתה, ירקות ולחם, ובקמפים גדולים יותר לבופה נחמד שכולל חביתות עם שלל תוספות, גבינות, ירקות, סלטים, פיתות ועוד. מבחינת קפה המצב טעון שיפור ואם אתם לא מתפשרים על מנת הקפאין שלכם, מומלץ להביא קצת קפה מהבית.

בגזרת הקינוחים צפוי לכם פינוק של ממש בחושות. הפאנקייקים של סיני מוגשים לרוב עם פרוסות בננה או פירות אחרים וזילופים של סירופ שוקולד מלמעלה. תוכלו להזמין גם סחלב – משקה החלב המתוק והסמיך שמגיע עם תוספת קוקוס, אגוזים ומי ורדים, בסבוסה – עוגת סולת עסיסית הטבולה במי סוכר וכמובן, מיץ מנגו או גויאבה שיהפכו כל רביצה על החוף לגן עדן טרופי. ברוב החושות תמצאו גם מקרר שתיה קלה ואם יהיה לכם מזל, הוא גם ידאג שתקבלו אותה קרה.

מחירי האוכל בחושות הם כצפוי נמוכים מאוד ותורמים לחוויה המפנקת. פחית שתיה קרה עולה לרוב 20 לירות מצריות (4 ₪), מנה של חומוס, צ'יפס וכו' עולה בסביבות ה-30 לירות מצריות ומנות רציניות יותר של בשר ודגים מתחילות באזור ה-80 לירות מצריות ויכולות להגיע ל-200 לירות מצריות (40 ₪) במידה והזמנתם פלטה גדולה. במונחים של סיני זה לא זול במיוחד, אבל במונחים של הארץ, זול ועוד איך.

מסעדות בסיני

המסעדות בסיני שאינן שייכות לבתי מלון, נמצאות בעיקר באזורים מתויירים וריכוזן הגבוה ביותר הוא בדהב ושארם א-שייח, בהן מספר המלונות ומקומות האירוח הוא הרב ביותר. המסעדות נמצאות באזור הטיילת ובמרכז העיר, ומציעות אוכל מקומי טוב כמו דגים ובשרים על האש, חומוס, קובה, עלי גפן, טעמייה ועוד. בדהב תמצאו מאפייה גרמנית חמודה המציעה שלל מאפים מלוחים ומתוקים. ספיקינג אוף מאפייה גרמניה, בתי עסק רבים בסיני, ביניהם מסעדות, נפתחו על ידי תיירים לשעבר שהגיעו למצרים, התאהבו והחליטו להשתקע. ניתן להרגיש את ההשפעות הזרות על המאכלים וליהנות ממיקס של טעמים מערביים ואוריינטלים.

בשארם א-שייח תמצאו מגוון רחב יותר של מסעדות, ברים ובתי קפה, חלקם שייכים לרשתות מערביות ואפשר למצוא אפילו סניף סטארבקס אם הקפה המצרי קשוח לכם מדי. דהב ושארם משופעות גם בדוכני מזון מקומי ואם בא לכם להכיר את מצרים טוב יותר דרך האוכל שלה, מומלץ מאוד לסייר ביניהם.

כמו בכל מקום בעולם, גם בסיני יש מסעדות שהן מלכודות תיירים וגובות סכומים מופקעים על מנות בינוניות ומטה. כדי להיות בטוחים שהמסעדה שאתם שקולים להיכנס אליה תהיה שווה את הזמן והכסף שלכם, מומלץ לבדוק אם יש עליה המלצות או דיס-המלצות בקבוצות פייסבוק ובטריפ אדוויזור. נסו להימנע ממסעדות שהמארח בהן הכניס אותכם אליהן בחנופה אגרסיבית ותמיד תשימו לב כמה סועדים יש בפנים. אם שאר המסעדות ליד מלאות ורק היא ריקה, סביר להניח שיש סיבה טובה לכך.

גם באזור טאבה ונואיבה אפשר למצוא מסעדות טובות ואף מפתיעות, אך הן ספורות. מרכז נואיבה מציע מספר מסעדות לא רעות ואפילו 2 מסעדות קוריאניות מוצלחות. במרכז המסחרי של העיירה תמצאו דוכן שייקים חביב עם קינוחי פירות ובסמוך לו בית קפה מקסים בהשראת הנסיך הקטן, המגיש קפה טוב וגלידות פירות טריות וטעימות.

מסעדות של מלונות בסיני

מלונות סיני ידועים באירוח חם ונדיב והדבר מתבטא גם באוכל המוגש בהם. רוב בתי המלון מציעים בופה לארוחת בוקר, שם תיהנו ממגוון חביתות וביצים בצורות הכנה שונות, לחמים ומאפים, גבינות, סלטים, פשטידות, ירקות ופירות וגם משלל עוגות וקינוחים מפתים. בשעות הערב תיהנו מבופה עשיר של מגוון מנות חמות וקרות, צמחוניות ובשריות, מרקים, תבשילים ותוספות.

מלונות ה-4 וה-5 כוכבים מתהדרים לרוב גם במסעדה פרטית המגישה תפריט א-לה קארט. במלונות היוקרתיים יותר המסעדות הללו הן חוויה קולינריות מצוינת שמתבטאת בחומרי גלם משובחים, דגים ובשרים נדירים העשויים בצורות הכנה ייחודיות ומדויקות, יינות טובים ואווירה יוקרתית שלא תתאים למי שתכנן להגיע למסעדה בשורטס וכפכפים. אם אתם פודי'ז של ממש וכבר יצא לכם לאכול במסעדות גורמה בינלאומיות, כנראה שתתאכזבו אם תצפו לאותה רמה, אבל באופן אובייקטיבי, עדיין מדובר בחוויה גסטרונומית טובה ומספקת ששווה מאוד לנסות.