סיני טיפים והמלצות
סיני טיפים והמלצות

מסעדות בסיני

סיני לא נחשבת למעצמה קולינרית, ובודדים התיירים (אם בכלל) שמספרים בהתלהבות על אוכל מעולה שמצאו שם. איפה בכל זאת כדאי לאכול ומה תמצאו בכל מקום. 

סיני מציעה הרבה דברים שקשה מאוד למצוא במקומות אחרים בעולם – חופים בתוליים, שקט מופתי, נופים מרהיבים ושלווה בלתי נגמרת. עם זאת, מבחינת אוכל יש עוד לאן לשאוף. זה לא אומר שהאוכל בסיני הוא לא טוב – הוא ממש סבבה וכל מנה סטנדרטית הופכת לטעימה יותר בשילוב האווירה והנוף, אבל אם אתם מחפשים חופשה קולינרית שתחדש לכם, סיני היא כנראה לא היעד.

עכשיו כשסיימנו עם הדיסקליימר וכיווננו את הציפיות, נוכל לספר לכם איזה אוכל מחכה לכם בסיני ואילו מסעדות מומלצות תמצאו בכל אזור שתתארחו בו. מכיוון שמקומות האירוח בסיני מגוונים ומציעים תנאים שונים, האוכל גם הוא משתנה ממקום למקום. האוכל בקאמפים (מתחמי האירוח בחופים) לא יהיה דומה לאוכל בבתי המלון או במסעדות, אבל לכל מקום יש את היתרון שלו. דבר אחד בטוח – בסיני לא תשארו רעבים.

מסעדות בקמפים בסיני

אם אתם הולכים להתארח באחד מהקאמפים על החופים, מחכה לכם חוויה די נחמדה מבחינת אוכל עם יתרון גדול הנובע מהתנאים על החופים. מכיוון שהחשמל אינו סדיר ברוב הקאמפים, המטבחים משתמשים באוכל טרי שאינו מצריך קירור, מה שמבטיח שכמעט תמיד תקבלו ירקות ופירות טריים ובשרים שהגיעו לקאמפ זמן קצר לפני כן. המסעדות בקאמפים מציעות לרוב מקומות ישיבה בתוך מתחם האירוח המרכזי או במרפסת חיצונית ואפשר גם להזמין את האוכל לפינת הזולה שלכם על החוף ולאכול לשובע מול הגלים.

מבחינת תפריט, המסעדות בקאמפים מציעות אוכל פשוט, מזין וטעים – סלטים, אורז, גבינות, ביצים, טוסטים, פיתות מקומיות ולחמים. במסעדות היותר מושקעות (ויש לא מעט כאלה לאורך החופים) תוכלו להזמין גם תבשילים מצרים מסורתיים כמו מקלובה, בשרים על האש, דגים על הגריל, טעמייה (הפלאפל המצרי), צ'יפס ועוד.

בגזרת הקינוחים ההיצע לא גדול אבל הוא בהחלט מפנק. הסחלב בסיני הוא מעדן של ממש ומוגש סמיך ומתוק בתוספת מי ורדים, אגוזים וקוקוס. גם הפאנקייקים המפורסמים של החופים זכו לתהילת עולם והם מגיעים עם סירופ מתוק מלמעלה ופירות טריים בצד. אם בא לכם קינוח עם ויטמינים (בכל זאת, צריך אנרגיה כדי לרבוץ בנעימים על החוף), מיצי הפירות והשייקים של סיני יסגרו לכם פינה קרה ומתוקה.

נקודה לחיוב – מחירי האוכל בקאמפים זולים בדרך כלל וארוחה ממוצעת עולה בין 100 ל-200 לירות מצריות (40-20 ₪).

נקודה לשלילה – זמן סיני הוא דבר אמיתי וכדאי להיות מודעים לכך. רוב הסיכויים שתקבלו את האוכל שלכם לפחות חצי שעה אחרי שהזמנתם ולרוב זמן ההמתנה מגיע גם לשעה ויותר. מומלץ לא להזמין אוכל כשהבטן כבר מקרקרת ואם כבר הגעתם למצב כזה, נשנשו משהו קטן והתאזרו בסבלנות. בסוף מתרגלים.

מסעדות במלונות בסיני

באופן טבעי, המגוון והאיכות של האוכל בבתי המלון בסיני קצת יותר גבוהים ומשתנים בהתאם לרמת המלון. בתי המלון הקטנים יותר מחזיקים במסעדה אחת או שתיים, כשהמסעדה הראשית היא למעשה חדר האוכל של המלון המגיש את האוכל מתוך מזנון פתוח כך שהאורחים יכולים למלא את הצלחות במה שבא להם, כמה שבא להם.

מה מחכה לכם במזנונים? במילה אחת – שפע. בארוחת הבוקר תוכלו לבחור מתוך מבחר חביתות וביצים המוכנות בסגנונות שונים, סלטים, ירקות טריים, גבינות, מאפים וממרחים. ארוחות הצהריים והערב כוללות שלל מנות חמות וקרות, בשריות וצמחוניות, תוספות ומרקים. המצרים ידועים גם בקינוחים מעוררי התיאבון שלהם ובכל ארוחה יחכו לכם עוגות צבעוניות ומגרות ומאפים מתוקים.

ברוב בתי המלון בעלי דירוג של 4 או 5 פועלות כמה מסעדות חוץ מהמסעדה המרכזית, המציעות מנות מהמטבח האיטלקי, ההודי, הסיני ועוד. המסעדות הללו פועלות בסגנון א-לה קארט (הזמנה מתוך תפריט) והן בעלות נוספת. אנחנו ממליצים בחום לברר האם המלון מציע מבצעי הכול כלול, שמאפשרים לכם ליהנות משלוש ארוחות מלאות ביום במסעדת המלון, שתייה קלה ללא הגבלה וארוחה אחת או יותר (תלוי במספר הימים בהם תתארחו במלון) באחת מהמסעדות הנוספות. בנוסף לכך, תוכלו לבחור גם במסלולים הכוללים שתייה אלכוהולית ללא הגבלה, שכוללת לרוב יין, בירה ומשקאות מקומיים.

גם כאן חשוב לציין כי רוב המלונות מגישים אוכל טוב וטעים, אבל עדיין לא מדובר באוכל גורמה יוקרתי. היוצאים מן הכלל הם מלונות היוקרה בדהב ושארם א-שייח, שם תוכלו ליהנות מארוחות ברמה גבוהה ממש ומחומרי גלם נדירים יותר ובאיכות יוצאת דופן, שיגרמו לכם להרגיש כאילו אתם סועדים במסעדת שף מפוארת.

מסעדות מומלצות בסיני

מחוץ למלונות מחכה לכם עולם קולינרי תוסס ומרתק ששווה מאוד להכיר. בעוד שבטאבה רוב המסעדות נמצאות בתוך בתי המלון, בנואיבה, דהב ושארם א-שייח' המצב שונה. שיטוט באזורים העירוניים יפגיש אתכם עם שלל מסעדות המגישות אוכל מקומי מצוין, הכולל דגים בגריל, בשרים על האש, טחינה, קובה, עלי גפן, טעמייה ועוד. בחלק מהמקומות מגישים בשרים קצת פחות קונבנציונליים (ארנבים למשל) אז אם אתם בעניין של להרחיב אופקים, תהיה לכם הזדמנות.

בנואיבה תמצאו מסעדות מקומיות בסיטי של העיירה – מרכז מסחרי קטן הנמצא בלב העיירה. בסמוך לו תמצאו לא פחות משתי מסעדות קוריאניות (!) מצוינות ובית קפה מקסים ממש המעוצב בהשראת הנסיך הקטן ומגיש גלידות פירות טריות. בנמל של נואיבה פועלות מספר מסעדות דגים ומאכלי ים, שם תוכלו ליהנות מהדגה הטרייה ביותר.

אם בא לכם לשלב קצת חופים לצד האוכל, תוכלו לנסוע לאזור הדיונה הקטנה או הגדולה ולשבת שם באחת מהמסעדות של הקמפים, להכיר אנשים חדשים וליהנות מווייב טוב.

מסעדות מומלצות באזור נואיבה: Han Kang Korean ומסעדת קליאופטרה (מול מלון הלנן).

בדהב רוב המסעדות ממוקמות באזור הטיילת ובמרכז העיירה. מכיוון שדהב מתויירת יותר, יש בה גם יותר מסעדות וחלקן, לא נעים להגיד, הן מלכודות תיירים מהסוג שמשלמים בהן הרבה ולא נהנים מהאוכל. מומלץ להגיע למסעדות המקומיות הממוקמות קצת יותר רחוק מהמרכז ולשלב גם ביקור במאפיה המקומית שמציעה מגוון רחב של מאפים מתוקים ומלוחים, עוגות ועוגיות.

מסעדות מומלצות בדהב: Shark, Marine Garden, Si Omar

בשארם א-שייח' כבר מחכה לכם מגוון רחב בהרבה של מסעדות מכל הסוגים והמטבחים. שארם היא עיר תיירותית לכל דבר ועניין וככזאת היא מציעה שפע קולינרי באזורים התיירותיים ומחוץ להם. בשארם תוכלו לפגוש גם סניפים של רשתות אוכל בינלאומיות כך שאם שבעתם מהמטבח המקומי, תוכלו לקחת אתנחתא באחת מהן.